WINKELMANDJE: 0 producten €0,00

  Brocante bij KippetjeTok.nl

  Sorteer op:  

  Wat is Brocante?wandornamentgerriesgarden_400                                                                                                 Brocante betekent letterlijk ‘winkel in curiosa’ in het frans. In het nederlands staat Brocante echter meer voor de spullen die een oud doorleefd karakter uitstralen uit grootmoederstijd. De Brocante spullen staan voor een warme landelijke stijl die nostalgisch oud aan doen. Brocante zijn dus spullen uit vroegere tijden die in trek zijn, maar niet vallen onder de noemer antiek.

  Brocante meubels en brocante kasten worden vaak toegepast als woonaccessoires bij de stijl die als ‘landelijk' bekend staat. Brocante is dus eigenlijk een verzamelnaam voor doorleefde nostalgische spullen uit grootmoederstijd. Zo zijn er Brocante meubels, Brocante kasten, Brocante roosjes, Brocante aardewerk, Brocante aardewerk, Brocante spiegels, Brocante servies, Brocante porselein, Brocante glazen, Brocante smeedijzer, Brocante stoelen, Brocate kleingoed. Kenmerkend aan al deze Brocante spullen is dat zij een bepaald doorleefd voorkomen hebben en dat de spullen al een hele historie achter zich hebben.

  Brocante staat voor een warme landelijke stijl die charmant oud oogt. Brocante accessoires zijn tegenwoordig makkelijk en op veel plaatsen te vinden. Brocante kan bestaan uit velerlei tweedehands doorleefde zaken, zoals meubels, servies, porselein, glazen, smeedijzer etc. Ook landelijke zaken kunnen daar bij horen. Vaak hebben spullen een wat doorleefd voorkomen, waaraan je dus kunt zien dat de spullen al een heel historie achter zich hebben.

  Brocante is een breed begrip, maar enkele keywords zijn: emaille, oud servies, oud glaswerk, linnengoed, fotolijstjes, bestek, blikken, oud speelgoed, oud keukengerei.”

  Van oorsprong van geringe waarde, maar heden ten dage komen deze zaken steeds meer in de belangstelling door de nostalgische waarde. Brocante meubels en accessoires in de warme landelijke stijl die men brocante noemt. Oude brocante medicijnkasten en brocante apothekerskasten zie je regelmatig in de woonbladen staan bij zowel brocante inrichtingen als bij moderne interieurs. Een brocante medicijnkast is een kast die vroeger bij een dokter of apotheek heeft gestaan, gevuld met medicijnen. De massief houten met de hand geschilderd meubels hebben een strakke en praktische uitstraling en daardoor zeer eigentijds.
  Het past helemaal bij de trend van industriël brocante. De kasten hebben een oude verweerde uitstraling, sommigen zijn opnieuw geverfd en speciaal bijgewerkt. Er zijn verschillende soorten en maten: van smalle één deurs vitrinekasten en tweedeurs of hele wandmeubels met veel lades en zelfs hele winkelkasten van oude apotheken.Oude brocante medicijnkasten zijn vaak van hout met diverse lades en uittrekplanken.  

  Brocante meubels en woonassessoires zijn niet perfect. Brocante meubels hebben dus een gebruikt uiterlijk: de verf bladdert misschien een beetje, waardoor onderliggende verflagen zichtbaar worden. Een brocante tafel staat misschien niet helemaal recht op vier poten. Een kast die niet perfect sluit of een stoel waarvan de zitting wat versleten is. Brocante zorgt voor een ongedwongen sfeer in huis want als de meubels niet perfect netjes zijn, hoeven wij dat ook niet te zijn! Brocante is niet verfijnd; het mag best wat boers zijn. Hout hoeft niet glad en gepoetst te zijn; het moet ruw afgewerkt zijn. In tegenstelling tot antiek wordt er niet gerestaureerd als er iets mis mee is. Sterker: bij brocante worden oneffenheden juist bejubeld! Hoe meer verf eraf bladdert, des te mooier en ‘echter’ het product.

  Nieuwe brocante meubels en woonaccessoires. Ook de replica’s van oude spullen voldoen aan de brocante stijl al klinkt ‘nieuw brocante’ wellicht een beetje vreemd. Als het over nieuw brocante gaat, praat je over meubels en woonaccessoires die nieuw zijn maar in de oude stijl. De verf is op de randen doorgeschuurd en ook de afwerking is niet perfect. Nieuw brocante voldoet ook aan de eisen van deze tijd: de deuren sluiten goed, stoelen en tafels wiebelen niet en de kastlades lopen soepel.

  We wensen u veel plezier op Kippetje Tok en hopen dat er bij de Brocante kasten, tuin- en woonaccessoires die wij aanbieden, iets van uw gading is.

   

  VERZENDING MET:

  Tuinaccessoires
  Entree
  Fotolijsten
  Kapstokken
  Kerstartikelen
  Keukenaccessoires
  Kinderkamer
  Klokken
  Spiegels
  Verlichting
  (Klein) Meubelen
  Aanbiedingen
  Algemene Voorwaarden | Privacy Policy | Links | Sitemap © kippetjetok woonaccessoires Online - My Webshop - Webwinkel